5 Tips voor mooie bullet journal pagina’s

“Aaah wat een mooie bullet journal pagina heb jij gemaakt!” Dat is natuurlijk wat jij ook graag wilt horen wanneer je foto’s op Instagram hebt geplaatst van je laatste creaties in je bullet journal.

Maar zelf ben je eigenlijk niet helemaal tevreden en vind je de creaties van andere bullet journal Instagram pagina’s vele malen mooier. In dit artikel geef ik je 5 tips voor mooie bullet journal pagina’s. Dit overkwam mij ook steeds en dus ging ik op zoek naar dátgene wat die Instagrammers ook deden die duizenden volgers hadden en de mooiste Instagram feed met bullet journal pagina’s. Natuurlijk help ik jou ook graag met deze 5 tips om een mooie bullet journal pagina te maken.

 

1. Kies 2 kleuren

Wat vaak opvalt bij ‘mooie bullet journal’ pagina’s, is dat ze slechts enkele kleuren als basis gebruiken. Daardoor wordt het geen bonte pagina met een overkill aan kleuren. Wanneer ik 2 basiskleuren heb gekozen, ga ik zoeken naar stickers, papier, pennen en washi tapes in deze kleuren en kijk of ze mooi bij elkaar zouden passen. Naast deze 2 kleuren kun je natuurlijk ook nog kijken wat je hebt aan zwart-wit items die hierbij passen.

2. Less is more

De fout die ik zelf vaak maakte is dat ik vaak teveel verschillende elementen wilde gebruiken: stickers, mooie papiertjes, meerdere washi tapes, uitgeprinte plaatjes, gekleurde pennen, stempels en hier en daar een likje verf. Alle spulletjes die ik inmiddels bij elkaar had gespaard moesten erin, want ze zijn zóó leuk!!!!!
Probeer eens van te voren 3 van deze dingen uit te kiezen die de basis vormen voor een mooie pagina. Bijvoorbeeld papier, washi tape en stickers.

3. Terugkerende elementen

Oke je hebt nu dus de kleuren en elementen gekozen die je basis vormen voor deze pagina. We kunnen aan de slag! Om ervoor te zorgen dat je pagina als een geheel oogt kun je deze elementen op verschillende plekken terug laten komen. Gebruik dat papiertje en die stickers van dat stickervel op meerdere plekken op je pagina.

4. Zo vul je ruimtes op

Een bekende tip is om van te voren even na te denken over hoe je de pagina wilt gaan indelen. Dan weet je waarschijnlijk al waar er eventueel ruimte ontstaat voor decoratie. Is dit een vrij grote ruimte? Kies dan voor grote decoratie items en probeer het niet op te vullen met vele kleine stickers. Zo voorkom je dat het rommelig oogt. Natuurlijk kun je die kleine stickers gebruiken op kleine ruimtes die nog net even dat extra beetje decoratie nodig hebben.

5. Gebruik je mooiste spulletjes!!!

Deze tip lijkt misschien raar, maar ik betrap mezelf er ÁLTIJD op dat ik niet mijn mooiste stickers gebruik, niet dat mooie papiertje waar ik er maar 1 van heb. Die wil ik namelijk bewaren voor ‘de juiste pagina’… En zo gebeurt het me keer op keer weer dat ik uiteindelijk mijn mooiste spullen NOOIT gebruik. Tja en dat is natuurlijk helemaal zonde.
Je hebt deze spullen aangeschaft juist omdat je ze zo mooi vond. Daag jezelf daarom uit om die spullen te gebruiken die je het mooist vindt! Maak die mooie washi tape op! Gebruik dat laatste stukje mooie papier! En plak alle stickers van dat mooie stickervel op. En geloof me, als ze op zijn, heb jij al lang weer nieuwe mooiste spulletjes gekocht.
Ik en mijn zusje maken er tegenwoordig bijna een sport van om zoveel mogelijk van onze mooiste spullen te gebruiken. Wie weet vinden we ze over 5 jaar niet mooi meer en heb je ze niet eens gebruikt!
Lukt het jou om met deze tips een mooie bullet journal pagina te maken? Ik ben heel benieuwd naar je resultaat van het toepassen van deze tips.

2 reacties op “5 Tips voor mooie bullet journal pagina’s”

  1. Wat een toffe tips, dankjewel! Heb me ookaangemeld voor de printables, ben benieuwd!

Reacties zijn uitgeschakeld.