Stefanie verkoopt handgemaakte woonaccessoires

Geld verdienen met woonaccessoires die je helemaal zelf hebt gemaakt. Wie droomt daar als creatieveling nou niet van?! In dit interview lees je hoe Stefanie van die droom werkelijkheid wist te maken samen met haar moeder.

Wie ben je en wat doe je?

Hi, Ik ben Stefanie, 28 jaar en ik woon samen met mijn vriend en de kat Jan-Willem in een klein dorpje in de Noordkop. 

Ik werk een paar dagen in de horeca op een strandtent en de rest van de tijd ben ik samen met mijn moeder bezig met mijn eigen bedrijf StyleSteef. Zij maakt de producten en ik ben meer van de website, marketing en administratie. Alles er omheen. Mijn oude slaapkamer hebben we omgebouwd tot een werkkamer vol met linten, droogbloemen, cadeaupapier en nog veel meer! Hier word ik geïnspireerd en kom ik tot rust. 

zelfgemaakte woonaccessoires verkopen

Wat was het moment dat het echt goed ging lopen?

Tijdens de corona periode konden de mensen niet meer naar buiten, waardoor iedereen online ging shoppen. In de maanden voor en tijdens de feestdagen werd het ineens onwijs druk. Toen zijn wij het pas echt professioneel gaan aanpakken.  

Daarvoor haalde mijn moeder de dozen bij haar werk vandaan. Daarin verzonden wij onze pakketjes weer. Wel duurzaam, maar niet heel handig.  

Waarom denk je dat handgemaakte producten beter verkochten dan ingekochte woonaccessoires?

In het begin verkochten wij ingekochte producten. Uiteindelijk kwam mijn moeder met het mooie idee van de droogbloem hanger. Toen ik dit ging promoten werd daar zo enthousiast op gereageerd dat wij ons meer zijn gaan focussen op handgemaakte producten. Daar waar ons hart ligt. Creatief bezig zijn en mooie items maken.  

Producten inkopen en weer verkopen is makkelijk, omdat je het zelf niet hoeft te maken, maar veel onpersoonlijker.  

Hoeveel tijd besteed je per week aan StyleSteef?

Wij zijn een volle werkweek bezig met StyleSteef. Mijn moeder maakt de producten en ik houd mij vooral bezig met de marketing, website, administratie en binnenkort willen wij ook workshops gaan organiseren dus daar ben ik nu vooral druk mee.  

Je doet dit samen met je moeder, wat is ieders kwaliteit?

Mijn moeder heeft veel geduld, is creatief en praktisch. Ik heb niet zoveel geduld dus dat vult elkaar perfect aan op dat vlak in ieder geval. Omdat ik een media vormgeving/management opleiding heb gedaan weet ik hoe je je bedrijf moet promoten en hoe je een website maakt en bijhoudt. Dit heb ik op mij genomen. Mijn moeder bedenkt, ontwerpt en maakt de producten.  

droogbloem accessoires inpakken

Hoe zorg je ervoor dat klanten je producten weten te vinden?

Via Instagram verkoop ik het meeste. Verder gebruik ik Facebook en Pinterest en sinds kort ben ik begonnen met Bol.com. Voor corona verkocht ik mijn producten ook in een aantal winkels wat ook weer meer bekendheid opleverde. Nu is dat helaas flink uitgedund. Wellicht weer iets voor in de toekomst. 

Welk aspect van het creatief ondernemen geeft je de meeste energie?

Ik vind Instagram een onwijs mooi platform voor mijn bedrijf. Ik krijg onwijs veel energie van mensen die een enthousiast berichtje achter laten over onze producten. Sparren met andere ondernemers en inspiratie op doen. En verder vind ik het super leuk om op de werkkamer mooie producten te maken samen met mijn moeder. 

Welke dromen heb je nog meer voor je StyleSteef?

Ik zou het onwijs tof vinden om mijn eigen winkel te hebben. Daar waar ik creatief bezig kan zijn, workshops kan geven en mooie handgemaakte producten kan verkopen.  

Wat zou je willen zeggen tegen creatievelingen die nog twijfelen of ze geld kunnen verdienen met wat ze maken?

Ik zou zeggen gewoon doen! Begin klein en bouw het op je eigen tempo uit. Je leert er onwijs veel van. Als je iets doet wat je leuk vindt en waar jouw passie ligt dan ben je daar automatisch goed in. Wees niet onzeker en ga ervoor dan komt het vanzelf goed!  

Droom je ook van een creatief bedrijf met jouw zelfgemaakte of zelfontworpen producten? Maar houdt onzekerheid je tegen?

Vraag dan nu een gratis sparringssessie aan! Iedere maand selecteer ik een paar creatievelingen voor een gratis sessie, wie weet selecteer ik jou wel! Mail me met het idee voor jouw creatieve bedrijf en waar je tegenaan loopt, dan neem ik contact met je op (info@mycreativelife.nl). 

Meer ervaringen lezen over het starten van een creatief bedrijf?

Lees dan ook het interview met Christa die prachtige illustraties verkoopt. Of lees meer over hoe Esthy haar webshop met zelfontworpen stickers begon.