Anne verkoopt haar zelfgemaakte sieraden

Handgemaakte sieraden verkopen en zo lekker je hobby terugverdienen en zelfs wat extra’s overhouden. In dit interview lees je welke reis Anne maakte om hier te komen.

Wie ben je en wat doe je?

Hoi, ik ben Anne. Ik ben 31 jaar oud, getrouwd met David en samen hebben wij 3 dochters van 6, 4 en 1 jaar oud.

Ik werk als zorgcoördinator in een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds kort speel ik weer volleybal, daarnaast knutsel ik graag met de kinderen, speel ik een spelletje en hou ik van gezelligheid met vrienden en familie. Ik ben christen en deel mijn geloof graag met anderen.

Een druk, maar heerlijk leven.

Naast dit alles vind ik het ook heerlijk om alleen, achter mijn bureau, creatief bezig te zijn. Dit varieert van sieraden maken, tot tekenen of verven en kleding naaien (voor de meiden). Hier word ik rustig van en het inspireert mij elke keer tot meer. ♡

zelfgemaakte sieraden verkopen

Wanneer wist je dat je een bedrijf wilde beginnen?

Ik was zwanger van mijn oudste dochter toen ik van mijn oma (de moeder van mijn moeder) een lockmachine kreeg. Ik wist eerst niet goed wat ik ermee moest. Toen ik er eenmaal achter kwam hoe mooi de afwerking van de kleding was ben ik begonnen met het maken van babybroekjes. Ik verkocht ze via Facebook. Dit liep heel goed, maar ik vond het niet leuk om elke avond hetzelfde product te maken in meervoud.

In 2019 ontdekte ik via instagram, fimo klei. Ik zag de mooiste dingen en wilde het heel graag ook proberen. Het proces verliep met trial and error. Maar na een tijdje ontwikkelde ik een eigen stijl en merkte ik dat ook anderen interesse hadden in mijn klei-creaties. Eerst waren dit kinderkettingen en later ook oorbellen. De mogelijkheden zijn oneindig en dit maakt dat ik soms niet kan stoppen met maken. Mijn hoofd draait overuren met nieuwe ideeën. Elke keer weer iets nieuws, moois en origineels te verzinnen geeft me echt voldoening. Ik wist; dit is echt iets wat ik wil delen met de wereld en iets wat ik nog lange tijd kan en wil doen.

Sinds juni 2021 is Bella by Anne officieel mijn eigen bedrijf en maak ik unieke oorbellen en andere accessoires. Ik verkoop ze in mijn webshop: www.bellabyanne.nl

Vroeger heette mijn bedrijfje: SOOF!, vernoemd naar mijn oudste dochter Sofie. Omdat ik daarna nog 2 dochters kreeg, Roos en Noortje, vond ik de naam niet meer passend. Ook maakte ik niet alleen kinderproducten meer.

Na wat brainstormen kwam ik op: Bella (by Anne). Bella is een vrouwelijke vorm van mooi en in Bella zit mijn moeders naam Ella. Zij leerde mij creatief te zijn en zo blijft ze er altijd een beetje bij.

handgemaakte oorbellen

Hoeveel tijd besteed je per week aan Bella by Anne?

De tijd die ik steek in Bella verschilt per week. Omdat ik naast Bella een baan heb, is het niet mijn enige inkomen. Dit maakt dat ik hier niet te gestrest mee om wil gaan.

Omdat ik het zo leuk vind, besteed ik er gemiddeld 2 ochtenden en 3 avonden in de week aan. Ik ben een beetje chaotisch dus echt een plan heb ik niet, het komt zoals het komt en ik doe veel tussendoor. Bestellingen inpakken en ineens is daar een tof idee voor een nieuw ontwerp, dan maak ik daar spontaan tijd voor. Hierdoor kom ik mezelf ook wel eens tegen hoor 😉

Welke investering heb je gedaan die het echt waard was?

Ik kreeg een boormachine (voor de gaatjes) op mijn 30ste verjaardag en ben heel blij met mijn pastamachine. In het begin investeerde ik in goedkopere onderdelen, maar kwam erachter dat de kwaliteit achter bleef. Nu let ik echt op duurzame producten, iets wat lang mee gaat en mooi blijft. Zo weet ik dat mijn product van goede kwaliteit is.

handgemaakte oorbellen van klei

Heb je weleens last van onzekerheid in het ondernemen? 

Nou en of! Vooral de administratie vind ik ingewikkeld, dat komt omdat ik niet weet of ik het goed doe. Hier krijg ik gelukkig hulp bij.  

Als producten minder views krijgen kan ik daar onzeker van worden. Mensen kopen mijn product, omdat ik een uniek en one-of-a-kind product maak. Wanneer ik maak waar ik blij van wordt, verkoopt het beter, omdat ik geloof in wat ik maak.  

Welk aspect van het creatief ondernemen geeft je de meeste energie? 

Het proces van het maken. Dit verloopt soms helemaal vanzelf, ik begin een beetje onzeker met een kleurtje en ineens rolt er een prachtig uniek design uit de oven. En natuurlijk de positieve en lieve reacties van klanten. ♡♡♡ 

Mijn oorbellen worden zelfs al herkend op straat! Zó leuk!  

Welke dromen heb je nog meer voor Bella by Anne?

Ik zou graag mijn oorbellen en andere creaties verkopen in winkels of zelfs wel in mijn eigen winkel. Het zou te gek om met een team meiden dit te realiseren.  

Wat zou je willen zeggen tegen creatievelingen die nog twijfelen of geld kunnen verdienen met wat ze maken?

Blijf doen wat je doet, laat je niet gek maken door wat je ziet bij anderen. Als jij blij wordt van jouw product, dan is er ook zeker iemand anders die er ook blij van wordt en er geld voor wil betalen. 

Is er verder nog iets dat we moeten weten?

Het lijkt me leuk om mijn hobby te delen en geef graag workshops. Zo ontmoeten we elkaar en daar geniet ik ook van.  

Wat ik mee zou willen geven aan jongen vrouwen: het leven is druk, turbulent en vraagt soms veel van je met alle verplichtingen. Het is belangrijk dat je blij wordt van je hobby en dat het je ontspanning geeft. Wanneer je hobby druk gaat leveren, dan moet je terug naar het begin, waarom vond je het leuk en dan komt de rest vanzelf.  

You go girl!  

Droom je ook van een creatief bedrijf met jouw zelfgemaakte of zelfontworpen producten? Maar weet je niet waar je moet beginnen?

Laten we even bellen en wie weet kan ik jou al op weg helpen met een goed plan! Mail me met het idee voor jouw creatieve bedrijf en waar je tegenaan loopt, dan neem ik contact met je op (info@mycreativelife.nl).