Mijn creatieve reis

Benieuw naar mijn reis door het leven vol creativiteit? Lees hier hoe het begon en welke hobby’s ik door de jaren heen heb gehad.

Hoe het begon...

Als klein meisje won ik ooit op een bingo een doosje met kraaltjes. Ik kon uren in het midden van mijn kamer, op de grond, bezig zijn met het rijgen van kraaltjes aan een elastisch touwtje. Ik kocht er meer kralen bij van mijn zakgeld en al snel had ik teveel armbandjes om zelf te dragen. Dus bouwde ik een kraampje op aan de straat waar ik mijn zelfgemaakte armbanden probeerde te verkopen aan voorbijgangers. Hetzelfde deed ik met 3D-kaarten. In mijn kindertijd heb ik naast school vele creatieve clubjes gedaan zoals: schminken, bloemschikken en tekenen. 

Het begon met een doosje met kraaltjes

Ik begon een blog…

In mijn studententijd startte ik een blog om mijn creaties te delen. Dit keer geen kaarten of sieraden, maar ik versierde mijn nagels met nagellak: nailart. Ik maakte de meest bijzondere creaties en liet die zien op mijn blog. Veel bereik had ik er niet, maar hier maakte ik voor het eerst kennis met het maken van een website. Ik maakte (slechte) productfoto’s en probeerde me te mengen in blogger community’s. 

Maar ook in deze periode bleef ik sieraden maken. Ik maakte armbanden van echt leer, zette die op Facebook en vroeg mijn vrienden of die er ook een wilde. Binnen een dag had ik 12 bestellingen! Mijn moeder moedigde me aan om een webshop te starten. Dus ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel, vroeg een zakelijk rekeningnummer aan en bouwde aan mijn webshop. Ik deed alles zelf. Van het maken van de sieraden, fotograferen, website beheer tot aan de verzending. Ook stond ik regelmatig op beurzen, ladies nights, kerstmarkten en in kledingwinkels. Er ging enorm veel tijd in zitten en ik leerde super veel over het ondernemen. 

Toen ontstond My Creative Life…


Naast mijn liefde voor sieraden maken ontstond er ook interesse in het bullet journaling. Ik merkte dat het continu bezig zijn met sieraden me steeds zwaarder viel en dat ik graag ook op andere vlakken creatief wilde zijn. Ik bleef dus altijd creatief bezig, maar merkte dat mijn interesse tussen hobby’s wel steeds veranderde en zocht een manier om al die creativiteit te bundelen. En zo ontstond het idee voor My Creative Life! Een plek waar ik al mijn creativiteit kwijt kan, of het nou sieraden maken, digitaal tekenen of bullet journaling is. Ik neem je graag mee op mijn creatieve reis en help je graag met het ontdekken van de jouwe!

Geïnspireerd geraakt?

Heeft mijn verhaal je geïnspireerd en ben je benieuwd hoe ik je kan helpen om ook te beginnen met je eigen creatieve bedrijf? Stuur me in een mailtje hoe jouw creatieve bedrijf eruit ziet in je dromen? Welke producten ga je verkopen? En wat houdt je op dit moment tegen om dit werkelijkheid te maken? Mis je de kennis of denk je dat het enorm veel werk zal zijn waar je als een berg tegenop ziet? Mail me dan toch die droom en dan kijken we samen of die berg misschien toch kleiner is dan je denkt! 😉