Cursus prijzen bepalen

Voor creatieve ondernemers met handgemaakte producten.

Je zelfgemaakte of zelfontworpen producten zijn klaar en je staat op het punt om ze te gaan verkopen. Nu nog een goede prijs bepalen voor je product. Het liefst wil je zoveel mogelijk verkopen en droom je ervan dat de bestellingen binnenstromen. Maar hoe bepaal je de juiste prijs voor je zelfgemaakte product?

Je voelt de angst voor de reacties van anderen.

 • Wat is een goede prijs?”
 • “Wat als ze het te duur vinden?”
 • “Wat als ik niets verkoop?”
 • “Ik begin pas net dus ik moet met een lage prijs beginnen om klanten te trekken.

En zo start je met een relatief lage prijs, waarbij je later moeite hebt om deze te verhogen want:

 • Mijn klanten zijn deze prijs nu eenmaal gewend.” 
 • Het voelt oneerlijk om mijn prijzen zomaar te verhogen.
 • Wat zeg ik tegen mijn klanten als ze vragen waarom het nu duurder is?”
 • Wat als ik niets of minder verkoop na een prijsverhoging?”

Dit zijn heel herkenbare gedachten voor creatieve ondernemers. Door deze gedachten houden we ons té klein en wordt het nooit makkelijk om leuk bij te verdienen aan je creativiteit!

prijs bepalen ansichtkaarten sieraden

Wat je kunt verwachten...

In deze cursus prijs bepalen voor zelfgemaakte producten, leer ik je alle lessen die ik heb geleerd tijdens het ondernemen. Naast mijn eigen ervaring, vind je in deze cursus ook de lessen die ik leerde aan de coachees in mijn 1-op-1 traject. En door mijn studie consumenten wetenschappen verliezen we ook het perspectief van de klant niet uit het oog! Hier gaan we mee aan de slag:

 • Jouw overtuigingen over prijzen
 • basis berekening
 • jouw meerwaarde
 • prijzen verhogen
 • omgaan met onzekerheid en kritiek

Je ontvangt de cursus digitaal als pdf bestand en kunt hem in je eigen tempo doorlopen. De hoofdstukken bestaan uit kennis en opdrachten waar je direct mee aan de slag kunt. 

Heb je na de cursus nog vragen die specifiek voor jouw product gelden? Mail me gerust of stuur een berichtje op Instagram!

Aan het eind van de cursus heb je dit bereikt

Je weet hoe je prijzen kunt bepalen voor jouw zelfgemaakte producten.

Je bent zelfverzekerd over je nieuwe prijzen en durft deze met overtuiging uit te spreken naar je klanten.

Je durft je prijzen te verhogen om zo meer te verdienen aan je creativiteit.

Is deze cursus geschikt voor jou?

JA: als je voelt dat je meer kunt verdienen aan jouw zelfgemaakte producten. Of je net begint met verkopen en je prijzen nog moet bepalen, óf als je al een tijdje verkoopt maar je prijzen wilt verhogen.

JA: als je zelfgemaakte of zelfontworpen producten verkoopt. Deze cursus richt zich speciaal op de creatievelingen en bevat vele voorbeelden van handgemaakte producten.

JA: als je onzeker bent over je prijzen en wat anderen hiervan denken (en zeggen!).

JA: als je minder moeite wilt doen en meer wilt verdienen. Bij een hogere prijs heb je minder klanten nodig om eenzelfde omzet te bereiken.

De cursus op een rijtje:

 • Digitaal bestand boordevol met kennis en theorie + opdrachten
 • Nu voor maar €55 (normaal €77)*
 • BONUS: money mindset boek: You Are A Badass at Making Money
Ga jij écht aan de slag met nieuwe prijzen, dan heb je deze investering zo terugverdiend!
 

*actieprijs + BONUS is geldig t/m zaterdag 1 april 2023

Wat zeggen anderen?

"ik moet zeggen dat ook deze cursus mijn ogen heeft geopend. Zelf bedacht ik een prijs die mij op dat moment leuk leek, maar door de opdrachten stap voor stap te maken, heeft Milou mij het zelfvertrouwen gegeven om meer geld te durven vragen voor mijn producten."
daanskadootjes
Danielle van @daanskadootjes
Gehaakte kraamcadeau's
"Het bepalen van mijn prijzen vond ik nogal een ‘dingetje’. Ik had hierbij hulp en inzichten nodig. Een combi tussen een schop onder mijn kont en bemoedigende woorden, waarmee ik mijn innerlijke criticus de grond in zou kunnen stampen. En dat is precies wat Milou van My Creative Life met haar cursus “Prijs bepalen” voor elkaar heeft gebokst.  Op een duidelijke manier heeft het mij houvast gegeven om mijn prijzen te bepalen. Door Milou’s openheid, fijne energie en inzichten kon ik mijn onzekerheden naast mij neerleggen en stappen maken. "
Cynthia van @illustratedby_hetschetsmeisje
Illustraties en branding

Meer leren dan prijs bepalen?

Wist je dat de cursus prijs bepalen ook onderdeel is van de trajecten die ik aanbied? Je krijgt deze cursus cadeau wanneer je 1 op 1 of in een groepstraject met me aan de slag gaat!

Als je kiest voor en traject dan kunnen we dieper ingaan op jouw producten en jouw situatie. Naast prijs bepalen kijken we ook naar jouw doelen, jouw klanten en hoe je meer kunt verkopen. Met een traject heb je meer tijd om echt stappen te zetten in jouw creatieve business!