Wat ik investeerde in ondernemen

Het ondernemen is niet iets wat altijd helemaal vanzelf gaat. En het bestaat ook niet uit alleen maar successen. Maar er zijn ontzettend veel mogelijkheden om sneller te leren en eerder bij een succes te komen. Ik laat je zien welke investeringen ik deed die mij hebben geholpen in mijn ondernemersreis.

structuurjunkie plantraining

Structuurjunkie plantraining

De allereerste online training waarin ik investeerde was een training om beter te leren plannen. Een cadeautje aan mezelf omdat ik ervan houd om in papieren planners te werken, maar altijd zomaar wat deed en dus weinig resultaat behaalde.

Deze plantraining heeft me zoveel meer inzichten gegeven over hoe je goed kunt plannen. Maar ook zit de training boordevol met kleine tips waar ik zelf nooit aan had gedacht. Cynthia heeft een specifieke manier van plannen. Ze begint niet met alle dingen op te schrijven die moeten in een week, maar ze schrijft eerst de leuke dingen op en plant tijd in voor zichzelf. 

Een echte aanrader als je van plannen houdt in een papieren planner. De training kost op dit moment €99 en is online in je eigen tempo te volgen. Ook is er regelmatig de mogelijkheid om vragen te stellen in een live Q&A.

#worthit van Celine Charlotte

Celine Charlotte van t Wout is een Nederlandse onderneemster die als een van de eerste in Nederland een cursus via Instagram lanceerde. De cursus #worthit is er zo een. Ik ben groot fan van Celine Charlotte omdat ze zoveel kennis heeft over het ondernemen en zaken bespreekbaar maakt die anderen niet benoemen. 

Deze cursus richtte zich op het bepalen van je prijzen. Want hoe weet je nu wat een goede prijs is voor jouw product, welke verdienmodellen zijn er en hoe zorg je ervoor dat je helemaal achter je eigen prijs durft te staan?

De cursussen van Celine Charlotte vind ik mega waardevol! De #worthit cursus was €150. Helaas is deze cursus op dit moment niet meer te volgen, maar start er binnenkort wel een vergelijkbare cursus #moneyunlocked.

Show me the money van Babette Tasseron

Ik merkte dat ik moeite had met het vragen hogere prijzen voor mijn producten, maar ook met het uitgeven van geld en investering in waardevolle kennis. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in Moneymindset en zo kwam ik uit bij deze online cursus.

In deze cursus ga je op zoek naar jouw overtuigingen over geld en je relatie met geld. Heb je er positieve of negatieve associaties bij en waar komen die vandaan? Wanneer je een duidelijk beeld hebt over hoe je over geld denkt kun je aan de slag met nieuwe overtuigingen en manieren om geld aan te trekken. 

Bij deze papieren (werkboek) cursus kreeg ik 2 boeken omdat ik een van de eersten was die de cursus aanschafte. De cursus zelf kostte €120, maar is nu helaas niet meer te volgen. Mocht je toch geinteresseerd zijn in Moneymindset, dan raad ik je aan om het boek You are a badass at making money van Jen Sincero te lezen. Veel informatie en opdrachten uit de cursus staan ook in dit boek.

Brand New Me van Marion Cremers

In 2020 voelde ik aan alles dat ik het roer om moest gooien met My Creative Life. Tot nu toe had ik vooral gepost wat ik zelf maakte, maar ik wilde anderen helpen met hun creativiteit. Ik had me nog niet gefocused op het neerzetten van een merk, maar wel al een hele hoop volgers op Instagram weten te bereiken.

De Brand New Me cursus richt zich op het neerzetten van een knettersterk merk. Hoe zorg je dat je herkenbaar bent, dat je volgers een verbinding met je voelen en uiteindelijk klant bij je zullen worden. De online cursus behandelt het van a tot z in 12 weken, waarin je iedere week toegang krijgt tot een nieuwe module. De modules bestaan uit filmpjes, audiofragmenten, tekstuele informatie, opdrachten en live groepscoaching. 

De cursus is enorm breed. Hierdoor waren sommige dingen al bekend voor me en kon ik daar sneller doorheen dan andere modules. De cursus is normaal €1397 wanneer je in een keer betaalt, maar er zijn ook opties om de investering te spreiden. Af en toe geeft Marion een webinar en doet ze aan het eind een mooie aanbieding.

Startversneller van Karlijn Kwint

Iets waar ik al langere tijd over na aan het denken was, was om een traject aan te gaan bij een business coach. Iemand die verstand heeft van ondernemen en mij kan helpen om meer uit mijn bedrijf te halen. Ik heb meerdere business coachen overwogen en uiteindelijk een adviesgesprek bij Karlijn aangevraagd. De ideeën die ze in dat gesprek voor me schetsten, gaven de doorslag om met haar aan de slag te gaan. 

Ik ben gestart in het Startversneller traject wat 6 maanden duurt. Iedere twee weken is er een online groepsgesprek met de andere deelnemers waarin we onze vragen kunnen stellen. Daarnaast zijn er online modules over het opstarten van je business die je zelf in eigen tempo kunt doorlopen. En tussendoor kan ik al mijn vragen stellen in de gesloten Facebookgroep waar alle deelnemers actief elkaar helpen.

 Ik zie Karlijn nu als een soort manager die me uitdaagt om spannende doelen te stellen en een stok achter de deur is, waardoor ik bezig blijf met nieuwe stappen zetten die me verder brengen. Het startversneller traject kost op dit moment €1.750,- excl btw. Een flinke investering waarvan je best mag weten dat ik het ontzettend spannend vond! Een deel heb ik al terugverdiend dankzij alle kennis die ik heb opgedaan. En ik heb er vertrouwen in dat de rest ook nog terug verdiend gaat worden, dus het is het helemaal waard!