favoriete journal/teken boeken

Door de tijd heen heb ik een aantal mooie boeken verzameld die me journal- en illustratie inspiratie geven. Ik deel graag met je welke mijn favorieten zijn en waarom!

De geheime tuin – Mijke Desserjer

Een prachtig boek met simpele botanische illustraties die stap voor stap staan uitgelegd. Van planten tot insecten, van klein tot groot. Het boek is ook gratis beschikbaar als je een Kobo Plus abonnement hebt. 

Bekijk het boek hier.

Het ultieme brushpenboek – Carla Kamphuis

Wanneer je de brushpen hebt ontdekt en op zoek bent naar inspiratie, dan laat dit boek je heel goed zien hoe je de brushpennen goed kunt gebruiken! Er staan veel voorbeelden in, maar ook verschillende technieken worden toegelicht! Na het oefenen kun je zelf ook hele mooie dingen maken met brushpennen.

Bekijk het boek hier.

Kawaii: leuke dingen tekenen

Weet je vaak niet hoe je een bepaald dier tekent? Dan kan dit boek daar heel goed bij helpen. Zelf gebruik ik de plaatjes vaak als voorbeeld en geef ik er mijn eigen draai en details aan. Er staan enorm veel voorbeelden van dieren, poppetjes, eten en nog veel meer in. En dan zijn ze ook nog eens allemaal super schattig!

Bekijk het boek hier.

How to draw almost everything

Dit boek bevat denk ik wel de meeste voorbeelden van allerlei onderwerpen om te tekenen. De illustraties in dit boek zijn vrij simpel en qua stijl niet mijn smaak. Maar omdat er zoveel voorbeelden instaan geeft dit boek je inzicht in hoe je de meest uiteenlopende voorwerpen tekent. Met zo’n voorbeeld als startpunt kan je eigen creativiteit helemaal los gaan.

Bekijk het boek hier.

Van bloemen en planten...
How to draw everything
... tot schoenen en kleding.

Tekenen in 10 stappen

Deze boeken zijn er in meerdere thema’s. Bij het zien van de de eind illustratie kan ik me niet voorstellen dat ik dat écht kan tekenen, maar door het precies volgen van de 10 stappen verbaas ik mezelf iedere keer weer. Ik heb hierdoor al een hoop mooie bloemen getekend en met aquarel ingekleurd en een hoop geleerd over de vormen van het menselijk gezicht. Fijne boeken om de basis te leren en vanuit daar te kijken hoe je zelf aanpassingen kunt doen om je eigen illustraties te maken. 

Bekijk hier het boek voor bloemen in 10 stappen.
Bekijk hier het boek voor mensen in 10 stappen.